Haber

İngiliz bakan: Pazarda sebze bulamayan şalgam yesin, yiyecek bulamayan daha çok çalışsın

Britanya’daEnflasyon üç aydır üst üste düşüş eğiliminde olmasına rağmen Ocak’ta çift haneli rakamlarla son 40 yılın rekor düzeyine yakın seyrederken, gıda fiyatları Aralık’ta son 45 yılın en sert artışını gördü.

Bağımsız Beslenme Yardım Ağı( IFAN) emekliler, öğretmenler ve Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanları İnsanlar da dahil olmak üzere rekor sayıda insan gıda bankalarına bağımlı hale geldi. Ankete katılan gıda bankalarının yaklaşık yüzde 90’ı, 2021’e kıyasla Aralık 2022 ve Ocak 2023’te talepte “sürekli artış” bildirdi. Gıda bankası işleten kuruluşlar, talep daha da artarsa ​​ya takviyeyi kısmak ya da hane halkını geri çevirmek zorunda kalacaklarını söylediler.

Hayat pahalılığı krizinin yanı sıra, pandemide başlayan arz krizi yeniden su yüzüne çıkarken, bunu karşılayabilenler temel besinlere erişim mücadelesi veriyor. durum bu olduğunda Rishi Sunak liderliğindeki Muhafazakar Parti hükümetinde Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanı Therese Coffey İngilizlere yerel eserler yemelerini tavsiye etti. Yüzüne dayanamayan Coffey, artan gıda fiyatlarını karşılayamayanların daha uzun süre çalışmalarını veya becerilerini geliştirerek daha yeterli ücretli bir işe geçmesini önerdi.

‘Yerli ürünün kıymetini bilin’

bu sefer de İspanya ve Kuzey Afrika’da İngiltere pazarlarında aşırı hava koşulları nedeniyle sebze-meyve krizi yaşanırken, domates ve salatalık reyonları boş bırakılırken, diğer sebzelere müşteri başına 3’er adet kota getirildi. Bu görüşe karşı Avam KamarasındaSoruları yanıtlayan Çevre Bakanı, ‘Ev işlerinin kıymetini bilmeli’söylenmiş.

‘Marul yerine domates, salatalık’

Tüketicilerin 4 mevsim boyunca her çeşit meyve ve sebze arasından seçim yapma talebinin dünyadaki üreticilerle ve İngiltere’deki pazarlarla buluşma mücadelesi verdiğini söyleyen Coffey, kapitalizmin beşiği ve ülke vatandaşlarına tavsiyelerde bulunuyor. neoliberalizm, şalgam gibi mevsim sebzeleriyle beslenmek. “Birçok insan şu anda marul, domates ve benzerlerini düşünmek yerine şalgam yiyor olmalı.”söz konusu.

‘Bırakın pasta yesinler’ referansı

Bu sözler karşısında sosyal medyada alaycı yansımalar çığ gibi yükselirken, Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Sir Ed Davey,18. yüzyıl Fransız kraliçesi kaydeden Marie Antionetteekmek kıtlığına “Kek yemelerine izin ver”diyerek yanıt verdiği iddiasına atıfta bulunarak, ” Şalgam yesinler”strateji uygulamakla suçladı.

Başbakanlık: Neyi alıp neyi almayacağımızı söylemiyoruz

başbakandan “Bakan tam da burada, Britanya’da geliştirdiğimiz çalışmaları kutlamanın önemini vurguluyordu” açıklama geldi Başbakanlık Sözcüsü, “İnsanlara hangi besin ürünlerini almaları veya almamaları gerektiğini söylemenin bizim görevimiz olduğuna inanmıyoruz”ekledi.

‘Gıda bankalarında erzak tükeniyor’ uyarısına yanıt

Ancak sorunun boyutları şalgamı aştı. Ana muhalefetteki İşçi Partisi Milletvekili Rachael Maskell, York seçim bölgesindeki gıda bankalarınınmalzemelerinin tükendiğini belirterek, Hükümet kimsenin yemeksiz kalmaması için ne yapıyor’ diye sordu. Coffey, enflasyonun şu anda gerçekten zorladığını, insanların 842 milyon sterlin olduğunu söyledi. Hanehalkı Temel FonunaSözlerine şöyle devam etti:

“İnsanların gelirlerini artırmanın en iyi yollarından birinin, çalışmıyorlarsa bir iş bulmak, aynı zamanda daha fazla gelir elde etmek için daha fazla çalışmak veya niteliklerini geliştirmek olduğunu biliyoruz.”

“Suçu yoksulların üzerine atması şok edici”

Meclis oturumunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Maskell, şunları söyledi: “Çevre Bakanı’nın gıda yoksulluğu nedeniyle insanları düşük fiyatlı ve fakir olmakla suçlaması ve onlardan masaya yiyecek koymak için daha çok çalışmalarını beklemesi şok edici.”söz konusu.

Ana muhalefet milletvekili, “Hükümetinin kabuk için daha çok çalışmak yerine ihtiyaç sahibi aileleri destekleme zamanı geldi”tersledi.

‘İşçi sınıfından koptu’

İşçi Partisi Milletvekili Nadia Whittomebakanın sözleri “Hükümetin işçi sınıfından tamamen kopuk olduğu”gösterdiğini söyledi.

Makarna fiyatı ikiye katlandı

Çevre Bakanı’nın açlıktan ölmemek için şalgam yiyin ve daha uzun saatler çalışın tavsiyelerine kulak veren İngiliz halkı, bugün makarna fiyatlarının ikiye katlandığı haberiyle uyandı.

İki yıl önce 500 gr standart makarna paketinin 50 kuruş olduğunu açıklayan, şimdi 95 kuruşa çıktı. kamu yayıncısı BBC, 15 temel günlük ihtiyaçtan oluşan küçük bir alışveriş sepetinin 2021’de 15,79 sterline, iki yılda 5,34 sterlin artarak 2023’te 21,13 sterline mal olduğunu hesapladı.

buyukorhanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu