Haber

İstanbul Havalimanı’nda Tatil Yoğunluğu

2022-2023 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından memleketlerine gitmek isteyen ve tatile giden vatandaşlar nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk yaşanıyor.

Öğrenci ve öğretmenler için tatilin başlaması ve Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle İstanbul’da havalimanlarında da hareketlilik arttı.

Hem yaz tatilini hem de Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen yolcular, okulların kapanmasıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı’na gelmeye başladı. Yolcular, havalimanı binası girişinde bulunan röntgen inceleme noktalarında toplandı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle önlem alan İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi ekipleri, havalimanı girişinde ve terminalde yolcuları yönlendirdi.

Güvenlik denetiminin ardından terminale gelen yolcular, bilet ve bagaj işlemleri için iç ve dış sınır kontuarlarında sıraya girdi. Hem iç hem de dış sınırlarda oluşan kuyruklar.

Polis ekipleri, Dış Hudutlar Gidiş Terminali’ndeki tüm pasaport gişelerini açık tutarak, trafik sıkışıklığının önüne geçmeye çalıştı.

Ekipler, yolcuları uçuşları için eğitmek için büyük çaba sarf etti.

“Aileme, eve gidiyorum”

İstanbul Havalimanı’ndan tatil için Isparta’ya giden öğretmen Işık Sarı, eğitim-öğretim yılı biter bitmez memleketine gideceğini söyledi.

Öğrencilerinden tatilde bol bol dinlenmelerini isteyen Sarı, “Tüm öğrencilerime başarılar ve iyi tatiller diliyorum. Okula yeniden enerjik başlamalarını istiyorum. Bayram için ailemin yanına gidiyorum. -Kurban Bayramı. Bu süreçte öğrencilerim biraz oynasınlar, rahatlasınlar” dedi.

“İyi bir eğitim öğretim yılı oldu”

Memleketi Gaziantep’e gideceğini belirten Öğretmen Buse Küspeci, öğrencilerine ve ailelerine iyi tatiller diledi.

Öğrencilerine tatilde kitap okumalarını tavsiye eden Küspeci, “Ben de memleketime gidiyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum. Güzel bir eğitim öğretim yılı oldu. Öğrencilerimle aram çok iyi. Onları çok seviyorum.” .” ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı’ndan ailesiyle Van’a giden Merve Tongaç, “Sürekli evde kalmayacağım, seyahat edeceğim” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu