Ekonomi

Kariyer mi, Para mı? Sömürge Sisteminde Çalışan Patronlar Yetenekli Eleman Bulmakta Zorlanacak!

Pandeminin yarattığı çalışma tarzlarına kaygı ve öncelikler de eklenince ‘aşk mı para mı?’ sorusu ortaya çıkıyor. Konseptin dışına çıkan çalışanlar artık ‘kariyer mi para mı?’ sorusunu soruyor. diye sormaya başladı. Daha uygun bir şirkette, daha prestijli bir iş sunan şirketler, ceplerini açmadıkları sürece öncelikleri hem para hem de özel hayat olan çalışanlarını kaybetmenin eşiğindedir.

İyi şirketler daha fazla para ödemek yerine itibar sunarken bunu kim tercih ediyor?

Bundle’ın özel haberine göre çoğu çalışan, pandemi sonrasında ‘yüksek maaşlara’ daha fazla değer vermeye başladı.

İş hayatında itibar ve meslek için daha çok çalışmak “dışarıda”, özel hayata vakit ayırmak ise “içeride”.

Kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmak için artık kendi hayatından fedakarlık yapmak istemeyen ve bunun için maddi ödül alamayan çalışanlar, daha fazla para kazanacakları, kendilerine ve ailelerine vakit ayırabilecekleri daha küçük şirketlerde çalışmayı tercih ediyorlar. .

Ekonomist Betsey Stevenson, iyi bir şirkette daha az maaşla çalışmanın uzun vadede daha fazla kazandırmasının mantıklı olduğunu ancak çalışanların artık sabrının kalmadığını belirtiyor.

ABD’de doktora burslarının reddedilme sayısı artıyor.

Ekonomist Donna Ginther, din adamlarının prestijinin azalmasıyla birlikte çalışan bulma konusunda da sorunlar yaşandığını açıklıyor.

“Manevi bir alanda çalışan bulmanın zorluğunun kamu hizmeti üzerindeki etkisini düşünün” diyor.

Yönetim danışmanı ve kariyer koçu olarak görev yapan Davis Nguyen, daha büyük bir şirkette daha düşük maaşla çalışmak isteyenlerin sayısının 3 yılda yaklaşık yüzde 30 azaldığını belirtiyor.

Şirketlerin yetenekli çalışanlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor.

Saygın bir şirketin ortağı olan Avani Desai, 1 yaşına kadar olan çocuğunu 52 gün görebileceğini fark ederek, evden çalışma seçeneğiyle işe gitmeyi tercih ediyor.

Maaş ve esneklik artık kariyer planlamasında önceliklerdir. Maliyetleri düşürürken çalışanların zamanından, çabasından, yeteneğinden ve bilgisinden tam olarak yararlanmaya öncelik veren şirketler için daha kötü kurallar ufukta görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu