Haber

Kocaeli’de Sahte Araç Kiralama Sitesi Kurarak Gurbetçileri Dolandıran Çete Çöktü

Araç kiralama vaadiyle geçersiz bir internet sitesi kuran ve gurbetçileri dolandıran çete, Kocaeli polisinin operasyonuyla çökertildi. Kocaeli’nin 6 ilinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 10’u tutuklandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle yaz aylarında gurbetçi vatandaşların gelişini fırsat bilerek 29 zanlının arama motorlarında üst sıralara kendi uydurdukları siteleri koyarak araç kiralama dolandırıcılığı yaptıklarını belirledi. Kocaeli merkezli İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Gaziantep ve Gümüşhane illerinde 29 kişiden 27’sine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 27 şüpheli yakalandı. Tutuklanan sanıklardan birinin 67, ikincisinin 82, üçüncüsünün 21 aranarak 3 yıl olmak üzere 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi.

Operasyon sonucunda çok sayıda dijital cihaz ele geçirildi ve zanlıların kullandığı geçersiz internet sitelerine erişim engellendi. Sözlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 10’u tutuklanırken, 10’u da isim kontrol kuralıyla serbest bırakıldı. Diğer 7 sanık hakkında da işlem yapıldı. – KOCAELİ

muratpasa-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu