Haber

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur’da Vatandaşlarla Buluştu

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur’da vatandaşlar, üreticiler, esnaf, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Başkan Seçer, Mersin nin merkez ve ilçelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Anamur’u ziyaret eden Seçer, önce merkezdeki esnafı ziyaret etti. Esnaf gezisinin ardından Seçer, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’na (ANTSO) giderek burada ANTSO Başkanı Mehmet Tuna, ANTSO Meclis Başkanı Orhun Yıldız, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve muhtarların bir araya gelerek toplantı yaptı.

ANTSO’da yaptığı konuşmada hizmeti konuşacaklarını kaydeden Seçer, şunları söyledi: Mersin Türkiye’yi konuşacağız. Özellikle ana konumuz doğal olarak Anamur ve Anamur’un ticareti, sanayisi, turizmi ve ekonomisi olacaktır. Bunları değerlendirip neler yapabileceğimizi konuşacağız. Ülkenin gündemi de seçim. Esnaf ve esnafı, tüm kitleleri ve vatandaşları etkileyen bir durum” dedi.

Önder Seçer, Anamur’un temel beklentilerinin başında yolların geldiğini söyledi.

“Burada toplamda yaklaşık 34 bin 500 ton asfalt kullanarak önemli çalışmalara imza attık. Kalan sürede de bu çalışmalar devam edecek, durmayacak. Burada eksik olan sokaklar var. Onun için de çalışmalarımıza devam edeceğiz. .”

Lider Seçer, en değerli iddialarından birinin de Toptan Sebze ve Meyve Hali konusunda olduğunu belirterek sözlerine devam ederek, “Çünkü burada tarım, seracılık ve seracılık lokomotif sektörler. Çok kısa sürede Anamur’umuz Bozyazı’dayız.Aynı sorun var. Orada tahsis sorunu devam ediyor” dedi.

Önder Seçer, önceliğin her zaman Mersin olduğunu söyleyerek, şunları söyledi:

“ÖNCE ÜLKE, PARTİMİZDEN SONRA ÜLKE”

“Bürokrasiyle, merkezi hükümetle ilişkiniz sorunlu oluyor. Ben toplumsal bağlara çok değer veren bir insanım. Herkesle görüşüm. Ayrıca Cumhurbaşkanı’yla da gittim görüştüm. Mersin’in özgür olması için her türlü çabayı gösterdim.” siyasi tartışmalardan Mersin’in menfaatinedir zaten ben kendi çıkarlarımı tartışmıyorum bile yani partimizin çıkarlarını ikinci plana atıyoruz bizim anlayışımız bu önce vatan vatan sonra Partimiz bizim için çok değerlidir, ayrı bir şeydir ama bizim için vatana hizmet aracıdır. Bir imza aylarca hatta yıllarca geçerlidir. Biliyoruz ki kurumlarda sizleri bekliyor. . Büyükeceli’de inşa edilen Nükleer Santral sahasının kolay bir şekilde tedavi edilebilmesi için Orman Genel Müdürlüğü’nden 1 yıl süre ayrılması bekleniyor mu? Anamur’da da aynı şekilde hareket ettik. Yenişehir ilçesinde bulvara döktüğümüz malzemeye, yaptığımız altyapıya, Anamur’daki üretimimizdeki kaliteye bakın.” Biz de yaptık. Yağmur suyunuzu, altyapınızı biz yaptık. mevcut tesisler mümkün olan maksimum şekilde.”

Anamur’a Kültür Merkezi kazandıracaklarının haberini veren Önder Seçer, şunları ifade etti:

“DAVAMIZ SADECE YOL, KÖPRÜ, BİNA İNŞAATI DEĞİL”

“Anamur farklı sosyo-kültürel yapıya sahip bir şehir. Dolayısıyla burada gençlere, çocuklara, yaşlılara Kültür Merkezi yakışır. Projemiz hazır. Bu MESKİ’yi boşaltır boşaltmaz Anamur’un kapasitesine uygun Kültür Merkezi yapacağız. Yıl Arsa bizimdir Tahsis konusunda pişmanlık olmaz Son dönemde hizmete açtığımız özellikle sosyal hizmetlerde önemli çalışmalarımız var Evde Bakım ve Misafirhane bunlardan bazıları Hasta yakını hastaneye kaldırılırsa Mersin Şehir Hastanesi’nde ekonomisi iyi olmayan, ilçeden veya taşradan gelen, varsa arabasında yatacak” diyen Refakatçi Rezidansı ile bu sorunu ortadan kaldırdık. Bu ülkede yoksullarla, yoksullarla nasıl temas kurulacağını gösterdik. Her yerde parasız eğitim kurumları açtık ve şu anda 6500 öğrencimiz var. Bu çocuklarımızın hepsinin üniversiteye giriş ücretini ödüyoruz ve üniversiteye geçtikleri ilk yıl eğitim ve öğretim yardımı yapıyoruz. Bizim derdimiz sadece yol, köprü, bina yapmak değil.

“Esnaf ve iş insanları olarak Türkiye’nin neye ihtiyacı olduğunu 14 Mayıs’ta damgalayın”

Ben iş adamı kökenli bir siyasetçiyim. O yüzden ticaret ve sanayici dünyası bana yabancı değil. Büyükşehir Belediyesi olarak başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Anamur’a yapılacak her türlü yatırımda işbirliği yapmak isteriz. OSB ve küçük sanayi siteleri kurmak, esnafla ilgili sorunları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzde bir seçim var. Elbette herkesin bir seçeneği olacak. Ben bir belediye başkanı olarak bu kurum çatısı altında sizin tercihlerinize göre bir pozisyonda yer almıyorum. Bunu parti binasında, mitinglerde, televizyon programlarında yapıyorsunuz. Ancak şuna dikkat çekmek isterim; Türkiye’nin gündemi olması gereken gündemin dışında tartışılıyor. Şu an Türkiye’nin ana gündemi; ekonomi, yolsuzluk, adaletsizlik, sağlık ve eğitim gibi bazı hizmet alanlarında uygulanan yanlış politikalar. Ayrımcılık var dedim. Diyorum ki bizim merkezi hükümetle işimiz maalesef bürokraside yürümüyor. Bu değerli bir demokrasi meselesidir. Esnaf ve iş insanları olarak sizlerden ricam, bu kaygı ve kuruntulardan uzak, 14 Mayıs’ta sandığa gitmeniz; Türkiye’nin geldiği noktada neye ihtiyacı varsa üzerine damganızı vurun.”

Başkan Seçer, kanalizasyon ve içme suyu gibi konularda soruları yanıtladı. İçme suyu konusuyla ilgili de konuşan Seçer, şunları söyledi:

“ŞUANA KADAR 63 KREDİ TALEPİMİZDEN 1’İ BAŞARISIZ OLMADI”

“Dün MESKİ Genel Kurulu vardı. Orada da söyledim, şu ana kadar 63 kredi talebimizden 1’i gerçekleşmedi. 1 tanesi gerçekleşirse hatıra olarak duvara asacağım. Diyeceğim ki, ‘İller Bankası bu projeye şu kadar milyon hibe ve kredi vermiş’ MESKİ’nin kendi öz kaynaklarıyla yapacağı işler değil bunlar ya hibe alırsınız ya da uzun vadeli para bulursunuz 3 yıl geçmiş olmalı Anamur Belediye Başkanı ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan da birlikte İller Bankası’na gittiğimizde oradaydılar.Müdür 1-2 aya bu sorunu çözer gibi konuştu ama bir sonuç alamadık.Bu hafta seçim haftası.Konuşabiliriz. bu haftadan sonra farklı şeyler var bir şey diyemem İller Bankası Genel Müdürü açmıyor mu telefonu randevu vermiyor mu farklı çalışıyor nasıl yapalım biz özellikle altyapı konularında bu tür sıkıntılar yaşıyoruz.”

Batı yakası grup yolu ile ilgili talep üzerine konuşan Başkan Seçer, programlarında hepsinin yer aldığını belirterek, şunları paylaştı:

“‘Salavat kudretten doğar’ derler, öyledir. Kaynak aç bırakıyorsun beni, durduramazsın. Buralar çok önemli paralar harcayacağımız yerler. Ama ne dersen de. şu anki küme yollarınız hakkında, benim görev alanım hakkında, benim yapmakla yükümlü olduğum yerler hakkında, haklısınız, bir eksiklik varsa tamamlayacağız.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

yesilyurt-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu