Haber

Ödemiş’te Şehir Magandaları Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki Palmiye Ağacını Yaktı

Ödemiş’te Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ağacı kent magandaları tarafından yakıldı. Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, vicdanları sızlatan bu hücuma reaksiyon gösterdi.

Vandallığın son kurbanı Zafer Mahallesi’nde yer alan Eğitim Şehitleri Parkı’ndaki palmiye ağacı oldu. Parkın ortasında bulunan ağaç, kimliği meçhul kişi ya da şahıslarca yakıldı.

Ödemiş Belediyesi tarafından 2020 yılında yeni bir soluk alma alanı olarak Ödemişlilerin hizmetine sunulan ve içerisinde Eğitim Şehitleri Anıtı’nın da yer aldığı parkta yakılan palmiye ağacının halini gören mahalle sakinleri kederlerini lisana getirdi.

Saldırıyı kınayan Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, “Şehir magandalarının parklarımızda ve halkımızın ortak kullanım alanlarında verdikleri ziyanları üzülerek görüyoruz fakat birinci sefer bu türlü bir vicdansızlığa tanıklık ettik. Burada parkın ortasında yer alan palmiye ağacı kendini bilmez kişi ya da şahıslarca yakılmış, etrafımızı güzelleştiren bir canlıya kast edilmiştir.

Bizler imkanlarımızı en yeterli biçimde kıymetlendirerek kentimizi daha da güzelleştirmeye çalışırken bu türlü vandallıklar derinden üzmekte ve telaş vermektedir. Bilhassa Öğretmenler Günü’nü karşılamaya hazırladığımız bu haftaya bu türlü makûs manzaralarla başlamak ayrıyeten üzücüdür.

Yapan kişi ya da şahısları Ödemiş Halkı ismine kınıyoruz. Hususun aydınlatılması için takipçisi olacağız ve gerekli hukuksal teşebbüsleri başlatacağız. Çocuklarımızın gönüllerince oynadığı, halkımızın soluk aldığı parklarımızı ve meydanlarımızı temizlemek bizim misyonumuz olsa pak tutmak ve ziyan vermemek de hepimizin ortak sorumluluğudur. Bizlere yakışan bu ortak alanları korumaktır.

Hemşehrilerimizin de bu bilince sahip olduklarını biliyor, bundan sonra bu türlü üzücü olayları yaşamamayı diliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu