Ekonomi

Resmi Gazete’de bugün ne var? (13 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete kararları)

BAŞKANLIK KARARNAMESİ

– Olağanüstü hal kapsamında afet ve acil durum yönetimi alanında alınan bir takım tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi

CUMHURBAŞKANI KARARLARI

– Trabzon ili, Of ilçesi, Eskipazar mahallesi sınırları ve koordinatları gösterilen alanda bulunan özel mülkiyete ait taşınmazların “Benim İşim” kapsamında acil ihtiyaç olan yapılaşmanın sağlanması amacıyla tezsiz kamulaştırmasına ilişkin karar Toplu Konut İdaresi’nin İlk İşyeri Projesi”.

-Sivas ili, Zara ilçesi, Ahmet Başyurt ilçesi sınırları ve koordinatları gösterilen alanda yer alan özel mülkiyete konu taşınmazların ivedilikle temini amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca derhal kamulaştırılmasına ilişkin karar “100.000 Sosyal Konut Projesi” kapsamında ihtiyaç duyulan inşaat.

– İzmir ilinde kurulacak Örmiş RES (Yardımcı Kaynak GES) elektrik üretim tesisi için gerekli olan taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından tezsiz kamulaştırmasına ilişkin karar.

– Adıyaman ili, Besni ilçesi, Ciritmeydanı mahallesi riskli bölge ilan edilen taşınmazların, imar mevzuatına aykırı, afet riski taşıyan, genel asayiş ve güvenlik açısından sorun teşkil eden yapıların tasfiyesi, ulaşım ve alt yapılarıyla birlikte, sağlıklı ve sanatsal bir ortamda. Besni Belediyesi’nin dini yaşam alanları oluşturmak amacıyla derhal kamulaştırma kararı.

– Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Kınalı-Malkara karayolu kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından süratle kamulaştırılmasına ilişkin karar

– Balıkesir ili Ayvalık ilçesi bitiminde yer alan Cunda Adası doğal sit alanının savunma durumunun yeniden değerlendirilmesi sonucunda, belirtilen alanın hassas alan olarak tescil ve ilanına ilişkin karar korunmak için

– Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay bordür projesi kapsamında ihtiyaç sahibi taşınmazların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü) tarafından ivedilikle kamulaştırılmasına ilişkin karar.

– Bazı taşınmazlar, Konya Organize Sanayi Bölgesi VI. Ek 1. Yatırımcıların acil parsel tahsis taleplerinin karşılanması amacıyla Konya Yatırım İzleme ve Uyum Daire Başkanlığı tarafından genişleme alanındaki her türlü alt ve üst yapının derhal kamulaştırılmasına ilişkin bölüm kararı.

– Koldere Barajı ve Sulaması Projesi kapsamında belirlenen taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce tezsiz kamulaştırmasına ilişkin karar.

– 6306 sayılı Kanun kapsamında bankalardan kullanılacak kredilere hak sahipleri tarafından sağlanacak faiz esasına ilişkin kararda değişiklik yapılmasına karar verildi.

– Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanların Kutes Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Tekirdağ Özel Sanayi Bölgesi ilan edilmesine ilişkin karar

– Afyonkarahisar İli Çay ve Bolvadin İçmesuyu Arıtma Tesisleri Birliği kurulmasına ilişkin karar

– Merkezi Balıkesir ili Sındırgı ilçesi olan “Doğal Kentler Birliği” kurulmasına ilişkin karar.

– Sakarya ilinde yapılacak aktif karbon üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin kararın uygulanmasına ilişkin karar.

– Sınır ticaretinin düzenlenmesine ilişkin kararda değişiklik kararı

– Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ilişkin kararlar

HAKİM VE SAVCILAR KURULU KARARLARI

– Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1.Dairesinin 12/04/2023 tarih ve 868,869 sayılı Kararları

DÜZENLEMELER

– İyonlaştırıcı radyasyon ve radyonüklid kullanılarak verilen sağlık hizmetlerine ilişkin yönetmelik

– Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

BİLDİRİ

– İthalatta koruma tedbirlerinin bildirilmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu