Ekonomi

TESK’ten ticari akaryakıt temini önerisi

TESK Genel Lideri Bendevi Palandöken, ulaşım branşındaki esnafa ticari akaryakıt imkanı verilirse artışın vatandaşa ve işlere daha az yansıyacağını vurgulayarak, “Bir tarım ürününü üreticiden bedava alsanız bile ulaşımdan dolayı 5 TL’nin altına satma şansınız yok. Zamıma zam yapılacak mı? Oldu. Öte yandan konutlarda yüzde 25 zam sınırı var ama işyerlerinde böyle bir kural yok. Burada da bir hakkaniyet olması lazım” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile Aveon Global Sigorta ve Ozan Elektronik Para A.Ş. arasında yer alan Esnaf Cüzdanı Projesi’nin lansman toplantısı yapıldı. TESK Genel Lideri Bendevi Palandöken, projenin sigorta iş ortağı Aveon Global Sigorta üst yönetimi ve Ozan Elektronik Para A.Ş. Üst yönetimle birlikte çok sayıda esnaf temsilcisi katıldı.

yakıt enflasyonu

Toplantının açılış konuşmasını yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bir yandan pandemi, ardından şok ve enflasyon nedeniyle yaşanan ekonomik krizle uğraşırken en büyük sıkıntı esnafta. Devletin katkılarıyla ayakta kalmaya çalıştığımız bir sürece girdik. Yüksek enflasyon, haksız rekabet ve finansmana erişim sıkıntısı devam ediyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte gıda fiyatlarındaki artış ve ÖTV’deki artış, vatandaşın alım gücünü zorlamanın yanı sıra nakliyeci esnafını da zor durumda bırakıyor. Bu artışlar enflasyonu tetikleyen bir unsurdur. Akaryakıta zam gelmesiyle birlikte nakliye branşındaki esnafımız büyük sıkıntıda. Öte yandan vatandaşlar artan fiyatlar ile seyahat etmekten mağdur oluyor” dedi.

kocaali-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu