Haber

TİP, Can Atalay için İzmir’de harekete geçti

KERİM UĞUR

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Teşkilatı (TİP), Hatay Milletvekili seçilen Gezi Tutsağı Can Atalay’ın İzmir’deki Türkan Saylan Sanat Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi. Avukat Sena Yazıbağlı, “Durum her anlamda Anayasa’ya alışkın değil ve Yargıtay, Anayasa’nın emrettiği hükmü uygulamamakta ısrar ediyor” dedi.

İzmir’de parti binası önünde toplanan TİP üyeleri, sloganlarla basın açıklaması yapacağı Türkan Saylan Sanat Merkezi önünde yürüdü. Parti üyeleri, “Hayat Halkını Savunmak İçin Çıkacaktır”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Milletin iradesi gasp edilemez”, “Kahrolsun zulüm, yaşasın özgürlük” yazılı pankartlar açtı. Saraylar yıkılacak, sanat çökecek”, “Can Atalay millettir yargılanamaz”, “Gezi tutsakları namusumuzdur” “Hayat çıkacak, Saray’ın hesabını Meclis’te verecek” gibi sloganlar attılar. .

Grup adına açıklamayı 14 Mayıs’ta TİP’ten İzmir Milletvekili adayı avukat Sena Yazıbağlı okudu. Yazıbağlı dedi ki:

“Yargıtay’daki dava süreci devam ederken hukuka aykırı bir şekilde cezaevinde bulunan Avukat Can Atalay, 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde TİP Hatay Milletvekili seçildi. geçen Cuma günü TBMM’ye milletvekili olarak kaydoldu ancak seçilmiş milletvekilimiz tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde tutsak olduğu için milletvekilliği yemini edemedi ve göreve başlayamadı. avukatlarının Can Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay’a yaptığı başvuru günlerdir cevapsız kaldı ve arkadaşımız halen cezaevinde.Durum her anlamda anayasaldır.Hatay Milletvekili seçilmiş Can Atalay’ın tutukluluk halinin devamı hukuka aykırı olarak kişi hürriyeti ve güvenliğinin ihlali, seçmenin temsil edilme hakkının ihlali anlamına gelir.

“HUKUKA VE ADALETE SAYGI İSTİYORUZ!”

Anayasa’nın 83. maddesinde, ‘Seçim öncesi veya sonrasında suç işlediği iddia edilen milletvekili, Meclis kararı olmaksızın tutuklanamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz’ diyor. Anayasal kurumları bir kez daha Anayasa’ya uymaya davet ediyoruz. Bu hukuksuzluğa artık bir son verin! Yetkilendirdiğiniz öğeleri uygulayın! Can Atalay’ın seçilmiş milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan seçme ve seçilme hakkının bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Saraydan talimat beklediğiniz her gün, halkın defterine Anayasayı çiğnemeye devam ettiğiniz gün olarak yazılır. Bunu unutmayın çünkü hukuksuz ve keyfi uygulamalarınızı asla unutmayacağız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanarak özgürlükleri ellerinden alınan tüm dostlarımız için mücadele etmeye ve bu topraklara mutlaka adaleti getirmeye devam edeceğiz. Halkın iradesine saygı talep ediyoruz! Hukuka ve adalete saygı istiyoruz! Hatay halkının iradesine saygı duymak istiyoruz! Can Atalay’a özgürlük istiyoruz!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu