Haber

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 15 Köylüyü Helikopterden Attığını Söyleyen Sezgin Tanrıkulu’ya Milli Savunma Bakanlığından Sert Tepki!

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100’de canlı yayında söylediği sözlerle gündem oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 15 Temmuz’da 15 köylüyü helikopterden attığını, köyleri yaktığını ve bombaladığını iddia eden Tanrıkulu’nun çirkin açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100’de yayınlanan ‘İfade Özgürlüğü’ programında sansasyonel açıklamalarda bulundu.

Programın canlı yayınına telefonla bağlanan Tanrıkulu, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı her şey eleştiriden muaf değil. Biz milletvekiliyiz ve onları sorguluyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi?” 12 Eylül’de darbe yapan güçler mi?”

15 Temmuz’da darbeye kalkışan, köyleri yakan ordu değil mi bu… Takip ettiğim vakalar var. 15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? AİHM kararıyla ortaya çıkanlar… Eleştirel yaklaşıyoruz. Biz sorular soruyoruz, doğru mu değil mi diye soruyoruz, bunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dair bu tür şüpheleri ortadan kaldırmak için soruyoruz. 40 yılda her şey doğru yapılsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı var 15 köylü kim attı? Bu kadar köyü mü yaktı? Roboski artık Uludere oldu… Türkiye bu noktaya eleştirel yaklaşılamadığı için geldi.’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik suçlamaları nedeniyle eleştirilen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Tanrıkulu hakkında ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını aşağılama’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya hakaret’ suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı karara ilişkin açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

‘Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 08/09/2023 tarihinde TV100 kanalında yayınlanan Özgür Söz Programı’nın canlı yayınına 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi uyarınca telefonla yaptığı açıklamalar nedeniyle, ‘Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ Kanunu’nun 216’ncı maddesinde düzenlenen ‘Devleti, Devletin kurum ve organlarına hakaret’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya hakaret’ kabahatlerinden soruşturma başlatıldı. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu.’

Tepkilerin odağındaki CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, X (Twitter) hesabından açıklama yaptı.

“Dünkü açıklamalarımın ardından bazı dijital platformlarda hakkımda sert eleştirinin ötesine geçen açıklamalar yapan/yazan herkesle tek tek hesaplaşacağım. Günü geldiğinde lütfen bana laf atmayın. ‘Özür dilerim, yanlış yaptım, beni affet’ vb.

Tanrıkulu’nun sözlerine Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da sert tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Asil milletimizin kalbinden çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve güvenliğine, bölgemizin huzur ve istikrarına, dünyanın huzur ve istikrarına katkı sağlamak amacıyla tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele etmektedir. ve tüm insanlık. Türk askerinin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun olarak, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde yürütülmektedir. Öte yandan terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki gösteremeyenler, farklı konularda terör örgütünün alçakça yalanlarını benimseyerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışıyor. Bu iftiraları yayan ve buna vesile olan kişiler ise en hafif tabirle gafil ve dalalet içindedirler.’

haberhaymana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu