İş

Uludağ Enerji ve Uludağ Üniversitesi Hatay İçin Birleşti

Uludağ Power, depremzedeler için geliştirdiği Hatay Yaşam ve Gelişim Kampüsü projesi için Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. 11 ili etkileyen depremde bölgeye entegre olarak desteğini kesintisiz sürdüren Uludağ Power, Uludağ Üniversitesi desteğiyle Hatay’da çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik geliştirdiği projenin psikolojik danışmanlık temelini sağlayacak.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depreme entegre olarak bölgeye yardımlarını hızla sürdüren Uludağ Power, geliştirdiği Hatay Yaşam Boyu ve Gelişim Kampüsü projesi için Bursa Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. . Hatay’daki çocuk, genç ve yetişkinlerin beyin sarsıntısının toplumsal etkilerini hafifleterek hayata dönüşlerine destek olmak amacıyla hazırlanan projede çok sayıda atölye bulunuyor. Konteyner kentte yaşayan gençlere ve yetişkinlere yönelik meslek atölyelerinin yanı sıra çocuklara yönelik oyun ve sanat atölyeleri ve manevi danışmanlık hizmetleri planlanıyor. Uludağ Üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında bölgedeki vatandaşların travmalarını azaltmak için üniversite desteğiyle rehberlik ve manevi danışmanlık, okul öncesi eğitim ve manevi terapi hizmetleri verilecek.

“İnsana ve Topluma Hizmet Üniversitelerin Görevidir.”

İşbirliği protokolünün imza toplantısında üniversitelerin 3 temel görevinden bahseden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, “Bu görevler; Eğitim ve öğretim sağlayarak ülkenin insan kaynağını oluşturmak, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile teknolojik gelişmeye katkıda bulunmak, insana ve topluma hizmet etmek. Deprem felaketinden etkilenen toplumun gelişimine ve sağlığına destek olmak amacıyla Uludağ Enerji ile birlikte bu projede yer alacağız. Kendilerine bu güzel ve kapsamlı çalışma için teşekkür ediyor, üniversitemizle gurur duyuyoruz.” sözlerini kullandı.

“Ne kadar çok insan, o kadar çok başarı”

Bu dönemde birlik olmanın kritik değerine değinen Uludağ Power CEO’su İsmail Ergüneş, “Yaşadığımız sarsıntı, bu ilkenin her bir bireyi için büyük bir sınav oldu. Uludağ Power olarak depremin ilk gününden itibaren bölgedeki yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin bir vatandaşı ve bu milletin bir ferdi olarak bu yükümlülüğün bilincindeyiz. O bölgenin insanı olarak acıyı ve yıkımı tarif edemem. Yıkılan sadece binalar değil, tüm yaşamdı. Üniversitemizin bu seferberlikte yanımızda olması çok değerli. Alanında uzman öğretim üyelerimiz akademik ve teknik birikimleri ile projemize hız kazandıracaktır. Bölgede yaşanan tahribat ve tahribata baktığımızda daha yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz. Ne kadar çok insanla temasa geçersek, o kadar çok başardığımızı söyleyebileceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

dikmenhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu