Haber

Yabancıların Sosyal Entegrasyonuna Destek Projesi imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun katılımıyla yürütülen “Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı (YSUY) Projesi”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile AB’nin Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi tarafından imzalandı. Hindi.

Bakanlıkta düzenlenen imza töreninde konuşan Göktaş, 21. yüzyılın dünya nüfusunda daha önce görülmemiş bir hareketliliğe sahne olduğunu belirterek, “Göç çağımızın bir gerçeği. İnsanlığın ortak sorunudur. nedenleri ve sonuçları: Göç hareketleri, göçmenlerin yaşamlarının yanı sıra toplum düzenine ilişkin bazı alışkanlıkları da değiştiriyor.” “Kitlesel göçler aynı zamanda dünyadaki birçok siyasi, ekonomik ve sosyal göstergeyi de etkiliyor.” İfadelerini kullandı.

“İNSANİ YARDIM ALANINDA AB İLE ORTAKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ”

AB ile insani yardım alanında ortaklığın Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımı Projesi ile güçlendirildiğini vurgulayan Bakan Göktaş, “Yeni süreçte, katılım gösteren IFRC (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu) 2020 yılında Sosyal Uyum Yardım Projesi’nde görev ve sorumluluklarını Bakanlığımıza devrediyor.Benzer şekilde 2016 yılından bu yana projenin finansmanını üstlenen Avrupa İnsani Yardım ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü (ECHO) de görevlerini Bakanlığımıza devrediyor. Avrupa Birliği Komşuluk ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü’ne (DG NEAR). Bakanlık olarak insani yardım alanındaki hassasiyetlerini ve değerli katkılarını takdir ediyoruz. Bunun için IFRC ve ECHO’ya teşekkür ediyoruz.” Şu şekilde konuştu:

Göçmenlere yönelik somut düzenlemeleri koşulsuz adalet anlayışıyla yapan ülkelerin bu sınavda başarılı olduklarını belirten Bakan Göktaş, insani yardım projelerinin ancak insani duygularla başarıya ulaşacağının altını çizdi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeyi Bakanlık ve Türk Kızılayı iş birliğiyle yürüterek göçmenlerin ve vatandaşların refahını istikrarlı bir şekilde yapılandırdıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, yeni dönemde ortak çalışmaların devam etmesi temennisinde bulundu. göçmenlerin yaşamlarının iyileşmesine ve tüm insanlığın mutluluk ve refahının artmasına yol açacaktır.

suluova-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu