Ekonomi

Yahoo, Instagram yaratıcıları tarafından kurulan yapay zeka haber platformunu satın aldı

Yahoo, Instagram’ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından oluşturulan yapay zeka odaklı haber platformu Artifact’i satın aldığını duyurdu. Bu hamle, Yahoo’nun haber tekliflerini geliştirme ve kitlesine kişiselleştirilmiş içerik sağlama stratejisinin bir parçası.

Artifact’ın teknolojisi, TechCrunch, Engadget ve Yahoo Finance gibi tanınmış haber markaları da dahil olmak üzere Yahoo’nun çeşitli platformlarına entegre edilecek.

Faaliyetlerine 2023 yılının başlarında başlayan Artifact, yatırımın devamı için önemli bir pazar fırsatının bulunmadığını gerekçe göstererek Ocak ayında uygulamanın işlevlerini durdurma kararı almıştı. Yahoo’nun satın alması, özellikle Alphabet (NASDAQ:GOOGL) ve Meta Platforms (NASDAQ:META) gibi reklam satışlarına hakim teknoloji devleriyle rekabet ederken, medya girişimlerinin gelirlerini artırmada karşılaştıkları zorlukları ortaya koyuyor.

Artifact’ın yapay zeka öneri motorunun entegrasyonunun Yahoo’nun haber operasyonlarını ölçeklendirme becerisini desteklemesi bekleniyor. İçerik öneri platformu Taboola’da da azınlık hissesine sahip olan Yahoo, haber dağıtım yeteneklerini geliştirmeye odaklanıyor.

Anlaşmanın mali koşulları, 2021 yılında Apollo Global Management tarafından 5 milyar dolara satın alınan Yahoo tarafından açıklanmadı. Satın alma işleminin ardından Systrom ve Krieger, Yahoo’nun altyapısına geçişte yardımcı olmak üzere danışmanlık rolünde görev yapacak.

Instagram’ın kurucu ortakları 2018’in sonlarında, daha önce Facebook olarak bilinen Meta’daki görevlerinden ayrılmışlardı. Ayrılmalarının Meta CEO’su Mark Zuckerberg ile yaşanan gerginlikler ve Instagram’ın geleceğine ilişkin farklı vizyonlar nedeniyle olduğu bildirildi. Şimdi, uzmanlıkları Yahoo’nun rekabetçi dijital haber ortamına uyum sağlama ve büyüme çabalarına katkıda bulunacak.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu