Haber

6 YAŞINDAKİ EVLİLİK DAVASI YARIN BAŞLIYOR

6 yaşındaki erkek çocuğun evliliğine ilişkin dava kapsamında Kadir Willed ile baba Yusuf Ziya Gümüşel, yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı HKG’yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahlı olarak nikahladığı teziyle ilgili iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edildi. İddianamede Kadir Wishli için 30 yıldan, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatima Gümüşel için 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi. HKG ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutuklanmasını talep etti. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıkları Kadir İsdeli ve Yusuf Ziya Gümüşel’e kusurun niteliği ve niteliği, kusurun katalog hatası olması, bilirkişi raporu, bu hata için yazıda öngörülen alt ve üst uçlar, firar şüphesi hakkında ve mevcut kanıt durumu. hakkında farklı tutuklamalardan yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Daha sonra 2 zanlı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir Wishli, 15 Aralık 2022’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLK DURUŞMA YARIN Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma yarın görülecek. Duruşmaya tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılması bekleniyor. Ayrıca İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ve Uğraş Derneği de duruşmaya katılacaklarını açıkladı. Anadolu Adalet Sarayı’nda yarın saat 10.00’da başlayacak duruşmada geniş güvenlik önlemi alınması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu