Haber

ABD Başkanı Biden diplomatik personele resepsiyon verdi

YENİ ABD Lideri Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatik görevlisi için Beyaz Saray’da resepsiyon verdi.

Biden burada yaptığı konuşmada diplomasiyi Amerikan dış politikasının merkezine koyduğu için teşekkür ederek dünyanın bir “dönüm noktasında” olduğunu söyledi.

Biden, “Küresel ittifaklar ağını yeniden inşa etmeye başladık” dedi. AUKUS ve Quad gibi yeni kurulan ittifaklardan bahsetti.

“Daha istikrarlı bir Ortadoğu inşa ediyoruz”

Daha istikrarlı, bütünleşik, daha barışçıl bir Ortadoğu inşa ediyoruz” dedi. Biden, ifadesini kullanarak bunun meşakkatli bir süreç olduğunu ancak bu bağlamda ilerleme kaydettiklerini savundu.

Biden, Rusya ile giriştiği çabada Ukrayna’ya verilen takviye, çatışmaya dönüşmemesi için Çin ile rekabeti yönetme ve iklim kriziyle başa çıkma çabası gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Yapay zeka vurgusu

Bir sonraki salgına hazırlanmak için küresel sağlığa yapılan yatırımların değerine işaret eden Biden, “Bir salgın daha olacak” dedi. şeklinde konuştu.

Biden, herkesin yapay zeka konusunda bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayarak, “yeni bir çağda” olduğumuzun altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken de diğer ülkelerle daha fazla iş birliği yapmanın önemine vurgu yaparak, bunun Amerikan halkının çıkarına olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu