Haber

Almanya, Ukrayna’ya 27 milyar avroluk silah ve mühimmat gönderecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’nin olası ziyareti öncesinde Alman hükümetinin Ukrayna’ya 2,7 milyar avro değerinde yeni silah ve mühimmat sevkiyatı yapacağı bildirildi.

Alman Haber Ajansı DPA’nın haberine göre, Almanya’nın ilave 20 adet Marder tipi zırhlı muharebe aracı, 30 adet Leopard-1 muharebe tankı ve 4 adet Iris-T-SLM havası sağlayacağı belirtiliyor. Ukrayna’ya savunma sistemleri

Haberde, Ukrayna’ya verilecek 2,7 milyar euro değerindeki silah ve mühimmatın, Almanya’nın Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından bu yana tek kalemde yaptığı en büyük takviye olacağı belirtildi. Almanya bugüne kadar 2,75 milyar avroluk bir silah üssü buldu.

Gönderilecek askeri malzemenin, ülkesinin takviye sağlamadaki önemini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Savunma Bakanı Boris Pistorius, “Rusya’nın Ukrayna halkına karşı yürüttüğü uluslararası hukuka aykırı korkunç savaşın bir an önce son bulmasını herkes istiyor. Ne yazık ki, bu henüz görünürde değil. Hayır. Bu nedenle Almanya, ne kadar sürerse sürsün, gerekli olduğu sürece elinden gelen her türlü yardımı yapacaktır.” söz konusu.

Almanya, Ukrayna’ya bugüne kadar 18 Leopard-2 tankı, 40 Marder tipi zırhlı muharebe aracı, 34 Gepard uçaksavar tankı, 2 zırhlı kurtarma aracı, 2 Wisent mayın temizleme tankı, 2 Iris hava savunma sistemi ve Patriot hava savunma sistemi gönderdi.

Bunların dışında hava savunma sistemleri için 18 adet tekerlekli obüs, topçu mühimmatı, güdümlü füzeler, hava savunma için 4 adet İris ateş ünitesi ve 12 adet İris rampası teslim edildi.

golmarmara-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu