Teknoloji

Amazon yavaş yavaş drone ile kargo taşımaya başladı

Farklı alanlarda büyümeye ve yatırım yapmaya devam eden Amazon, uzun yıllardır taşıma sürecinde drone’ları kullanmak istiyordu. Geçtiğimiz ay, drone ile hava kargo taşımacılığını gerçeğe dönüştürmek için beklenen atılımı gerçekleştirdi.

Amazon Prime Air adlı hizmet, Lockeford California ve College Station Texas merkezli olarak faaliyet göstermeye başladı. Prime Air için maksimum taşıma kapasitesi 2,2 kg olarak açıklandı. Sevkiyat yükünün yüzde 85’inin bu yükün altında olduğunu söyleyen şirket, bireylerin siparişlerini arka bahçelerine drone ile bırakmayı planlıyor. Bunu birçok şehirde standart hale getirmek için önemli çalışmalar yapan şirket, yapılan açıklamalara göre ilk ayda 10’dan az konuta drone ile hizmet verebildi.

Amazon Drone ile sağlanan bu hizmet neden bu kadar az?

ABD’deki konutların birçoğunun arka bahçesi vardır. Öte yandan drone ile kargo teslimatı sayısının az olmasının sebebi nedir?

Şirketin yaptığı açıklamaya göre arkasında FAA kuralları var. Verilen bilgiye göre, FAA kuralları gereği drone’ların insanların üzerinden uçması yasak. Drone’un yol üzerinde uçabilmesi için öncelikle bir insan tarafından yolun müsait olup olmadığı kontrol edilmelidir. FAA kuralları, büyük ölçekli kargoların insansız hava araçlarıyla taşınması için makul bir esneklik gerektirir.

Bu şartlar altında drone ile yapılan kargo teslimatlarının yaygınlaşması pek mümkün görünmüyor. Drone’lar yakın gelecekte kargo taşıyan insanları işlerinden kovamayacak. Mevcut durumda, insansız hava araçlarının hala insanlara ihtiyaç duyması trajikomik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu