Teknoloji

ANYmal Robotu Hareket Noktasında Artık Engel Tanımıyor

Geliştiricisi ETH Zurich olan sektördeki en ilginç robotlardan olan ANYmal, yeni video ile gösterildiği üzere adeta engel tanımayan konuma gelmiş durumda.

ETH Zurich imzalı ANYmal robotu, başta görünüşü itibariyle Boston Dynamics’in Spot robotunu akıllarda çağrıştırmaya başlamıştı. Dört bacaklı seçeneği ile daha sonra tekerlekler üzerinde yol almaya başladı.

ANYmal’ın en sonunda 3’ü 1 arada olarak geçen son versiyonu görücüye sunulmuştu. Özel olarak ETH Zurich’ten çıkan şirket, Swiss-Mile tarafından hazırlanmış robotun, sadece tekerlek üstünde hareketi değil, istendiği vakit bu tekerlekleri birer bacak ve kol gibi de kullanılabiliyor durumda geliştirme yaptılar.

ANYmal Robotu, Arama- Kurtarma İçin Kullanılabilme İhtimali Bulunuyor

Çok iyi denge sistemleri taşımakta olan cihaz, bu sayede iki teker üzerinde ayağa kalkma hareketini sağlayabiliyor. Ayrıca hareket halinde olabiliyor. Bu konu hakkında birçok benzerini sınıfta bırakan gelişmiş robotun, bünyesinde çok sayıda sensörü, LiDAR ve GPS birimlerinin yer alması dikkat çekiyor.

ANYmal robotunu şimdilerde gündeme getiren ise paylaşılan yeni videosu oldu. Bu videoda bacaklı versiyonu karşımıza çıkarılmakta olan robot, önüne çıkarılan engelleri üzerinden birçok benzerinden çok daha iyi ve hassas şekilde geçebilmesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kendi hatalarından ders çıkarabilen robot, sürekli olarak daha hızlı hale gelmiş durumda. Son geliştirilmiş haliyle özellikle arama-kurtarma görevleri için harika konumda bulunuyor.

haber-hamamozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu