Haber

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Siyaseti adaleti sağlamanın bir aracı olarak görüyoruz.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, siyaseti adaleti sağlamanın bir aracı olarak gördüklerini belirterek, “Kim doğru yaparsa yapsın doğrunun yanında, kim yanlış yaparsa yapsın karşısında olmaya devam edeceğiz.” söz konusu.

HÜDA PAR, Arnavutköy Avlu 34 Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği programla, 30’u İstanbullu olmak üzere Bursa, Eskişehir ile Kocaeli’nin bazı ilçeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Yalova ve Edirne’nin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Yapıcıoğlu programda yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’ye yönelik yıllardır devam eden saldırılarının 7 Ekim’den bu yana denenmemiş vahşet prosedürleriyle devam ettiğini söyledi.

Saldırılarda fosfor bombalarının kullanıldığını, okulların, hastanelerin, ambulansların, yardım konvoylarının, gazetecilerin ve doktorların vurulduğunu belirten Yapıcıoğlu, Müslüman ülke liderlerinin bu saldırılar karşısında sessiz kaldığını belirtti.

Saldırılarda onbinlerce masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, “Vahşete sınır tanımayan terör ağı, Gazze’de halkın açlığını kullanarak teneke kutu şeklinde bombalar yaparak onları dağıttı. Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, ey özgür dünyanın yöneticileri, daha ne bekliyorsunuz, bu Siyonist vahşeti durdurmak için harekete geçin.” Geçmesi için daha ne olması gerekiyor?” dedi.

Yapıcıoğlu, partilerinin 2012 yılında kurulduğunu, 2014 yılında sınırlı sayıda ilçede yerel seçimlere katıldığını, ardından 2018 ve 2023 milletvekili seçimlerine girdiğini anlattı.

14 Mayıs seçimlerinde 4 arkadaşını Meclis’e gönderdiklerini belirten Yapıcıoğlu, siyasetlerinin merkezine insanı koyduklarını, asıl amaçlarının adaleti tesis etmek olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, “Siyaseti adalete ulaşmanın aracı olarak görüyoruz. Muhalefette olduğumuz sürece doğruya, yanlışa her şeye karşı çıkmak gibi bir anlayışa sahip değiliz ve olmayacağız. Doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz, hayır. Kimin doğru yaptığı önemli, kimin yanlış yaptığı ise ona karşı.” dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu daha sonra partisinin bazı belediye başkan adaylarını tanıttı.

HÜDA PAR’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Cemal Çınar, Edirne Belediye Başkanı adayının Tolga Zülka ve Yalova Belediye Başkanı adayının Ayarullah Uyar olduğu açıklandı.

İstanbul’da Beşiktaş ve Silivri ilçeleri için kadın adaylar aday gösterildi. Beşiktaş’ın adayı Münevver Aktaş, Silivri Belediye Başkan adayı ise avukat Gülden Bulut oldu.

dikmenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu