Teknoloji

ArcBest, yapay zeka destekli lojistik teknolojisi için NVIDIA ile iş birliği yapıyor

FORT SMITH, Ark. – Lojistik sektöründe önemli bir oyuncu olan ArcBest (NASDAQ:ARCB), malzeme taşıma süreçlerinin güvenliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla operasyonlarında NVIDIA Isaac Perceptor’ı uygulamak için NVIDIA ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu işbirliği, şirketin yeni tanıttığı Vaux Smart Autonomy otonom forkliftlerine ve reach truck’larına gelişmiş yapay görme teknolojisi getirecek.

NVIDIA Isaac Perceptor platformu, robotların nesneleri ve insan hareketlerini daha iyi tanımasını sağlayan 3D-çevre algısı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu gelişmiş özelliğin, depolarda, dağıtım merkezlerinde ve üretim tesislerinde daha güvenli ve daha verimli operasyonlar için robotların yollarını yönlendirmesi bekleniyor.

ArcBest’in 3D LiDAR sensörlerinden görsel yapay zeka teknolojisine geçişi, günümüzün malzeme taşıma ortamının karmaşıklıklarını ele almayı amaçlıyor. Isaac Perceptor’un kamera başına saniyede 16,5 milyondan fazla 3D nokta üretme yeteneği, yalnızca daha uygun maliyetli olmakla kalmayıp aynı zamanda engellerden kaçınma ve güvenliği de artıran hassas derinlik algısı ve 3D doluluk haritalamasına olanak tanır.

ArcBest’in Baş İnovasyon Sorumlusu ve ArcBest Technologies Başkanı Michael Newcity, şirketin daha fazla verimlilik ve güvenlik için müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sürekli iyileştirme çabalarının bir parçası olarak görsel yapay zeka teknolojisine geçişin altını çizdi. Bu teknolojinin lojistik alanında benzersiz olduğunu ve çözümlerini sektörün ön saflarında konumlandırdığını belirtti.

ArcBest’in Vaux Smart Autonomy ürünü otonom mobil robot (AMR) forkliftleri, akıllı yazılımı ve uzaktan teleoperasyon yeteneklerini bir araya getirerek, insan gözetimini sürdürürken malzeme hareketini otomatikleştirmeyi amaçlıyor. Şirket, endüstriyel otomasyonu yeniden tanımlamaya ve ortaklarına ve müşterilerine gelişmiş üretkenlik ve uyarlanabilirlik sağlamaya kararlıdır.

Bu ortaklık, ArcBest’in TIME’ın 2023’ün En İyi Buluşlarından biri olarak kabul edilen Vaux’un geliştirilmesini de içeren uzun süredir devam eden inovasyon kültürünü yansıtıyor. 1923’te kurulan şirket, küresel tedarik zincirinin dinamik ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji tekliflerini geliştirmeye devam ediyor.

NVIDIA ile yapılan bu stratejik işbirliği, ArcBest’in küresel tedarik zincirini ileriye taşımak için teknolojiden yararlanmaya yönelik devam eden çabalarının bir parçasıdır. Bu makaledeki bilgiler bir basın bülteni açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-karamanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu