Ekonomi

İstanbul Boğazı yakınlarında Rus petrol tankeri trafiği

Avrupa Birliği’nin tavan fiyatla gelen yeni yaptırımları, Rus petrolü taşıyan gemilerin sigorta sorunu yaşamasına neden oldu.

Bloomberg’in gördüğü belgelere göre Rus ve Kazak petrolü taşıyan, sigortası olmayan ve Boğazlardan geçmek isteyen gemiler tutuluyor. Bu nedenle İstanbul Boğazı’nın kuzeyinde Rus ve Kazak petrolü taşıyan gemilerin biriktiği görülüyor.

Cuma günü yürürlüğe giren tavan fiyat uygulamasının ardından Türkiye karasularında petrol taşıyan gemilerin ‘sigorta mektubu’ teminatı vermesi gerekiyor. Türkiye’nin sigorta poliçesi, AB’nin 5 Aralık’ta yürürlüğe giren yaptırımlarına bir yanıt olarak nitelendiriliyor.

AB ülkeleri 2 Aralık’ta Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrol için varil başına 60 dolar tavan fiyat koyma konusunda anlaştılar. G7 ve AB ülkeleri, Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole ithalat yasağını eş zamanlı olarak 5 Aralık’tan itibaren başlatma kararı aldı.

Küresel tanker filosunun yüzde 95’ini kapsayan Uluslararası Grup P&I Club’a atıfta bulunarak, gemileri risklere karşı sigortalayan London P&I Club’ın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Türkiye’nin talep ettiği mektupların temin edilemediğini söyledi. şu anda.

Sadece Rus petrol gemilerinin değil, Karadeniz’den gelen Kazak gemilerinin de söz konusu uygulamaya tabi olduğu söyleniyor. Gemileri takip eden bilgiler de İstanbul Boğazı yakınlarında çok sayıda geminin beklediğini gösteriyor.

Ancak yerel liman yetkilileri, tüm tankerlerin bekletilmediğini, Rus nakliye şirketi Sovcomflot PJSC’nin gerekli yazıyı Cumartesi günü verdiğini ve geçtiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu