Ekonomi

Borsa İstanbul’da 6 hisse güne temkinli başlayacak

Investing.com – Borsa İstanbulKAP’a yapılan açıklamalarda 6 hisse için çeşitli tedbirlerin alındığı açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında. IHGZT, KLMSN, KRSTLVe MERMERPaylarına 15/11/2023 (seans başı) ile 14/12/2023 (seans sonu) tarihleri ​​arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

SANELPayları bugün seans başından 14/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, “piyasa düzeninin kısıtlanması ve piyasadan emir girişinin sınırlandırılması”, “emir iptalinin, emir miktarının azaltılmasının ve emir fiyatının kötüleştirilmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgilerinin yayınlanmasının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır.

SANEL hisselerinde halihazırda uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri, emir paketi tedbirlerinin uygulandığı dönemde de devam edecek.

ENSRIHisseleri bugünkü seans başından 14/12/2023 seans sonuna kadar tek fiyat süreci tekniğiyle işlem görecektir.

İlgili pay üzerinde hâlihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredi işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri, tek fiyat süreci sistemi tedbiri süresince devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu