Haber

Burhaniye’nin Parkları Yenileniyor

Burhaniye Belediyesi’nde, Önder Ali Kemal Deveciler’in talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

“Daha yeşil bir Burhaniye” mottosuyla faaliyetlerini sürdüren Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü, Burhaniye’de ilçe genelinde eş zamanlı çalışmalar yürütüyor.

ÖREN’DE SAĞLIK OCAĞI YAKIN ALANLAR REVİZE EDİLDİ

1720 m2’lik yeşil alan içerisinde zamanla deformasyona uğradığı için hep arızalanan otomatik sulama sisteminin tamamını değiştirerek hem su tasarrufu hem de yeşil alanın korunması için çalışma yapan belediye ekipleri, yeşil alanın artırılması için düzenlemeleri tamamladı. yürüyüş yollarını tamamen yenileyerek. Toplamda 350 m2 sert zemin ile hazırlanan yürüyüş yolları ile vatandaşların aktivite alanı genişletilirken, sporun bakım ve onarımı yapılarak açık alanda yapılabilecek sportif faaliyetler için kullanışlı bir alan oluşturulacak. ekipman ve çocuk oyun alanı.

TULUMBACILAR PARKI BÜYÜYOR

Bahçelievler Mahallesi’ndeki yaklaşık 7000 m2’lik mevcut park alanının arkasındaki arsa alanı düzenlendi ve 750 m2’lik alan yeşillendirildi. Otomatik sulama sistemi ve yürüyüş yolları ile çalışmaları tamamlanan alan parka ilave edilerek vatandaşların kullanımına sunuldu.

BURHANİYE ÇAM AĞAÇLARI GENÇLENİYOR

Çam ağaçları ile süslenen Melih Ersezen Parkı’nda 3500 m2’lik yeşil alan içerisinde yer alan çamlar parkı canlandırmak amacı ile budanmış ve parkın güneş alması sağlanmıştır. Tabanda bazı açılmalar ve kurumaların gözlemlendiği parkta mevcut yeşil alanların sıfırdan toprak versiyonu ve tesviyesi yapılarak çam ağaçlarının yaşam alanlarının kalitesi artırılmıştır.

Burhaniye genelinde yeşilliği korumak ve genişletmek için çalışan ekipler, çam ağaçlarının gençleşmesi için belirlenen program dahilinde çalışırken, ortak alandaki ağaçlar da uyku saatlerinde budanarak bahar aylarında daha güçlü ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri sağlanıyor. . Her türlü canlının pahalı olduğu Burhaniye’de periyodik budama ve bakım sağlanarak süs bitkileri ve çit bitkilerinin sürdürülebilirliği sağlanmaktadır.

Burhaniye Revizyonu ve bakımı yapılan alanları ziyaret eden Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, yeşil alanların sürdürülebilirliğinin değerine vurgu yaparak, “Oluşturduğumuz program dahilinde Daha Yeşil bir Burhaniye için ekiplerimizle iş başındayız. vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

sariz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu