Haber

Davutoğlu: “Gelecek Partisi attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edecektir”

UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Geçiş’te 5 liderin aksine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına muhalefet etmesi siyasette gerilimi artırdı. 6’ncı Masadan dinlenerek kalkan Akşener’in tavrına Millet İttifakı’nın diğer liderlerinin ne söyleyeceği merak konusu oldu.

“BU TOPLUMSAL BARIŞ PROJESİ HERHANGİ BİR SİYASİ HESABIN ÖNÜNDEDİR”

Twitter hesabından açıklama yapan Gelecek Partisi’nden Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı’nın tüm siyasi hesapların üzerinde olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Gelecek Partisi olarak bizim için Millet İttifakı bir kişinin başkanlığı, bir partinin iktidarı veya partiler koalisyonu değil, gücünü derin milli vicdandan, birikim ve birikimden alan bir partidir. İki asırlık siyasi tarihin tecrübesi” dedi. İktidarın kutuplaştırma stratejisine meydan okuyan ve milletimiz için büyük umut kaynağı olan bu toplumsal barış projesinin başarısı her türlü siyasi hesapların üzerindedir.

“MESELLEMİZ ASLA CUMHURBAŞKANLIĞI İSMİNE DİZİN ETMEK DEĞİL”

Tüm tarafların özverili katkı ve çabalarıyla ortaya koyduğumuz ortak mutabakat tarihi metinleri, siyasi formül, dayatma yerine istişare, rekabet yerine uzlaşma olarak sadece aklın değil, ortak aklın eseri olmuştur. Derdimiz asla tek kişinin iradesinin egemen olduğu ucube sisteminin mantığını benimseyerek başkanlığı bir isme endekslemek değildir.

“HERKESİ DİKKATE ALMAYA DAVET EDİYORUM”

Başkan adayımız kazandığında toplumun hiçbir kesimi ‘Kaybettik’ demedi. Sağduyu ve yönetim kültürü hakim olacaktır. Bu kararlılıkla, Gelecek Partisi’nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurguluyor, bu güçlü süreçte omuz omuza çalışan herkesi sağduyulu hareket etmeye davet ediyorum. Milletimiz büyük bir felaketle karşı karşıya kalırken, tarihi sorumluluğumuzun gereği olarak siyasi hiçbir çıkar amacı gütmeden yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu