Ekonomi

Erzurum’da Hınıs Ovası’nın sulanmasına katkı sağlayacak Başköy Barajı Sulama Şebekesi Projesi 2026 yılında tamamlanacak.

Erzurum’un tarım alanı bakımından üçüncü büyük ovası olan ve geçen yıl su tutmaya başlayan Hınıs Ovası’nın sulanmasına değerli katkı sağlayacak Başköy Barajı Sulama Şebekesi Projesi’nin 2026 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, tarım arazilerinden en yüksek faydanın sağlanması için var gücüyle çalışıyor. toplulaştırma çalışmaları, musluklara sağlıklı ve içilebilir su sağlanması, yerleşim yerlerinin ve tarım arazilerinin sel risklerine karşı korunması amaçlanıyor. Çalışırken sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına özen gösterir.

Erzurum, Hınıs Başköy Barajı sulamaları ve 205 bin 350 dekar sulama çalışmaları hızla devam ediyor. Projede yüzde 13 olan fiziki gerçekleşme oranı aşıldı.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için zamanla yarıştıklarını, barajın sulama ve imalat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

“2 adet regülatör, 2 adet tünel ve 10 bin metre sulama şebekesinin inşaatını tamamladık. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Projeyi 2026 yılının ilk aylarında tamamlayarak 205 bin 350 dönüm tarım arazisini hizmete açmayı hedefliyoruz.” sulama.” Balta, projenin tarım alanına katkısını anlatarak şöyle konuştu:

“Arazide sulama giderleri azalacak, verim artacak”

205 bin 350 dönüm araziye can suyu sağlayacak Hınıs Başköy Barajı sulama çalışmasının bölge tarımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Balta, “Proje çalışması sayesinde çiftçilerimiz modern tarımla tanışacak. 205 bin 350 dekar arazide sulama, sulama maliyetleri azalacak, verim artacak. Sulu tarıma geçişle birlikte “Çiftçilerimiz farklı ürünler ekebilecek ve kazançları artacak. Erzurumlu üretici 2023 rakamlarıyla yılda yaklaşık 1 milyar 26 milyon 750 bin lira daha fazla kazanacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu