Haber

İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası STK’lardan Gazze’ye 11 tır yardım

İsrail’in soykırıma dönüşen saldırıları nedeniyle Gazze’de çoğunluğu kadın, çocuk ve sivil olmak üzere binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi de yaralandı. İsrail’in dış dünyayla teması tamamen kesmeye çalıştığı Gazze’de insanlar temel ihtiyaçlara dahi ulaşamıyor.

İnsani yardım büyük önem taşıyor

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve siviller her zaman işgalci İsrail tarafından katledilme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yaralılar, hastalar ve kuvözdeki bebekler bile Siyonistlerin hastane baskınlarının hedefi oluyor.

İsrail’in 7 Ekim’den sonra katliama dönüşen saldırıları sonrasında Gazze’ye yönelik insani yardımlar eskisinden daha da değerli hale geldi.

Kamyonlar Filistin Kızılayı ve UNRWA’ya teslim edildi

İsrail’in 7 Ekim’den sonra gerçekleştirdiği soykırım saldırılarının ardından insani yardımların değerinin daha da arttığı Gazze için İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası kuruluşlar tarafından 11 tırdan oluşan yardım konvoyu düzenlendi.

İHH’nın tıbbi malzeme ve ilaçla donattığı yardım tırları Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Filistin Kızılayı ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’nın (UNRWA) deposuna teslim edildi.

İşgalci İsrail’in saldırılarından etkilenen Gazzelilere yardım ulaştırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu