Haber

İYİ Parti’den Uğur Poyraz: Seçim bitti ittifak tamamlandı

Millet İttifakı bileşenlerinden UYGÜN Partisi’nden ittifakın geleceğine ilişkin açıklamalar geldi.

Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Millet İttifakı’nın “seçim sırasında oluşturulan bir ilişki modeli” olduğunu vurgulayarak, ittifakın seçimin bitmesiyle birlikte ortadan kalktığını açıkladı.

Sözcü TV Can Coşkun’un sorularını yanıtlayan Uğur Poyraz . Uğur Poyraz, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ittifak içindeki partilerin ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu için mücadele ettiğini belirterek, “28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı sona erdi.”

Millet İttifakı gibi Cumhur İttifakı’nın da tamamlandığının altını çizen UYGÜN Partisi Genel Sekreteri, “Bu partilerin tavrı, tavrı, kararı değil, bu tüzel kişiliğin özelliğidir.” Cumhur İttifakı’ndaki partilerin “iktidarı bölme” kararı almaları durumunda kendilerine “Millet Koalisyonu” adının verileceğini savunan Uğur Poyraz, muhalefet partilerinin ilişkilerini “işbirliği, nezaket ve centilmenlik” çerçevesinde sürdüreceklerini kaydetti. .


İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan PaçacıFotoğraf: ANKA

CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu 6’lı masanın başkanları, 26 Ocak’ta yaptıkları açıklamada “Millet İttifakı” adıyla seçime gireceklerini açıkladı.

“Gündemde işbirliği yapılacak konu yok”

İYİ Parti Kurumsal Bağlantılar Lideri ve İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, TBMM’ye kaydının ardından Millet İttifakı’nın geleceğine ilişkin bir soruyu yanıtladı. Paçacı, “İttifak dediğin şey iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içlerinde işbirliği yapacaklardır. Ama şu an itibariyle gündemde işbirliği yapılacak bir konu yok. Buna ihtiyaç varsa buna ihtiyaç duyulursa” dedi. Önümüzdeki dönemlerde ondan önce yerel seçimlerde olacak. Bazı yasalarda olabilir. Muhalefet partileri burada herhangi bir kriter olmaksızın bir iç değerlendirme yapıyor” dedi.

DW, ANKA/JD, TY

elbistan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu