Haber

TBMM Başkanvekili Adan, AK Parti ile DEM Partisi arasında TBMM’de yaşanan tartışmaya katıldı: Türkiye sınırları içerisinde böyle bir yer yok.

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit arasında “Kürdistan” polemiği yaşandı. TBMM Başkan Vekili Celal Adan, “Kürdistan” ifadesini kullanan Koçyiğit’i uyararak, “Türkiye Cumhuriyeti 7 coğrafi bölgeye ve 81 vilayete minnettardır. Türkiye sınırları içerisinde ‘Kürdistan’ diye bir yer yoktur.” İfadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkan Vekili Celal Adan başkanlığında toplandı.

TBMM Başkan Yardımcısı Celal Adan

“KUTLAMADA BİTİYORLAR”

Genel Kurul’da oturduğu yerden konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Genel Kurul kürsüsünde zaman zaman “Kürdistan” tabirlerinin kullanıldığına dikkat çekerek, “Kürdistan’ın ‘coğrafi bir bölge’ olduğunu söyleyenler var” dedi. Buna düşünce özgürlüğü diyelim. Ama bunu söylemeye çalışmak başka, bunu yapmaya çalışmak başka. “Bunu yapmaya çalışanların sonu Kürdistan değil mezarlık oldu. Oluyor, olacak. Unutmayalım.” değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan

DEM PARTİLİ VEKİL SALONDA “KÜRDİSTAN” İFADESİNİ SAVUNDU

Alay ettiği gerekçesiyle konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Baykan’a tepki gösterdi. Koçyiğit, “Bu kürsüde ‘Trakya’ derken hiçbir sorun olmadığı gibi, ‘Kürdistan’ da diyoruz. Kürdistan bir gerçektir. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki biz burada idari bir bölgeden söz etmiyoruz. Biz ‘Kürdistan’ diyoruz ama siz burada algı yaratıyorsunuz.” Sözlerini söyledi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit

“TÜRKİYE’DE KÜRDİSTAN DİYE BİR YER YOK”

TBMM Başkanvekili Celal Adan, “Kürdistan” ifadesini kullanan Koçyiğit’i uyararak, “İçtüzüğün 161. maddesinin 3. fıkrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin idari yapısına ilişkin olağan dışı tanımlamalar yapılması yasaktır” dedi. Anayasa’da düzenlenen, ülkesi ve milletiyle ayrılmaz bütünlüğü esas alınarak düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti, 7 coğrafi bölge ve 81 ilden oluşmaktadır.” “Minnettardır. Türkiye sınırları içerisinde ‘Kürdistan’ diye bir yer yoktur.” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adan’ın sözleri Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından alkışlandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

haberayranci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu