Ekonomi

Doğal taş sektörünün 4 yıllık Çin hasreti sona eriyor

2022 yılında 2,2 milyar dolarlık ihracat performansıyla Türkiye’nin ihracatta yıldız segmentlerinden biri olan Türk doğal taş sektörü, 4 yılın ortasından sonra ikinci büyük ihracatçısı olan Çinli alıcılarla öne çıkmaya hazırlanıyor. pazar.

Doğal taş alanında dünyanın en büyük fuarı   Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 5-8 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında doğal taş kesiminde büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Xiamen Fuarı’na Türkiye’den 60 ihracatçı firma katılıyor. 22 ülkeden 1.300 firmanın katılacağı fuarda yurt dışı iştirakinin başkanlığını Türk doğal taş ihracatçıları yapacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, uzun yıllardır olduğu gibi Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda da Türkiye Milli Katılımını düzenleyecek.

Ege Maden Başkanı İbrahim Alimoğlu, Çin’de pandeminin izlerinin tamamen ortadan kalktığını, karantinanın sona erdiğini ve Çin’in 2023’ün ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 4,5’lik bir büyüme oranı yakaladığını ifade etti. İhracatçılar Birliği, Türk doğal taş sektörünün son 20 yılda ağır ticari bağlar kurduğunu söyledi. Uzun bir aradan sonra Çinli ithalatçılarla bir gelecekleri olduğu için mutlu olduklarını söyledi.

Türk doğal taş sektörünün 2013 yılında Çin’e 981 milyon dolarlık ihracat potansiyeline ulaştığını kaydeden Alimoğlu, “İlerleyen yıllarda Çin’de doğal taş stoklarının artması, inşaat sektöründeki yavaşlama ve son olarak pandemi nedeniyle, 2022 yılında Çin’deki doğal taş ihracatımız 419 milyon dolara ulaşacak. ne kadar geriledi. Çin, pandemiyi atlattı ve ekonomide eski günlerine dönme eğiliminde. Çin ekonomisindeki toparlanmanın Türk doğal taş sektörünün ihracat rakamlarına olumlu yansımalarını bekliyoruz. Çin’e ve dünyanın her yerinden alıcılara doğal taş ihracatımızı artırmaya teşvik edeceğiz.

22 ülkeden 200’ü yabancı olmak üzere yaklaşık 1.300 firmanın katılacağı Xiamen Fuarı’nı 170.000 m2’lik stant alanında stant açarak 140.000 profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor. A6 Salonu’nda ziyaretçilerini ağırlayacak olan Türkiye pavyonu, 1746 m2’lik alanda doğal taş ithalatçıları ile Türk ihracatçılarını buluşturacak.

Canlı yayında Türk doğal taşlarını konuşacaklar

Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı aynı zamanda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Halilullah Kaya ve Akın Yeşilkaya, ülkemiz taşlarının çeşitliliği ve kalitesiyle Türkiye’den Çin’e ihracatı geliştirmek amacıyla Xiamen Stone Fair web sitesi ve Xiamen Stone Fair’in wechat kanalında canlı yayınlanacak programda , Türkiye Madencilik, Ege Maden İhracatçıları Birliği Ülkeler bazında Türkiye ihracatının durumu ve Milli Katılım Organizasyonumuz hakkında bilgi aktaracaklar.

Türkiye’nin Guanco Ticaret Alevi Dilan Can, Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk ihracatçının yanında olacak ve ihracatçıları Çin pazarı hakkında bilgilendirecek. Firmalarımızın ihracatlarını artırmaları için Çin’in sektörel çatı kuruluşları ile toplantılara aracılık edecek.

EMİB Standında VR gözlüklerle iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Xiamen Fuarı’nda Ege Maden İhracatçıları Birliği standında bölümün paydaşlarına madeni sanal ortamda görme ve VR gözlüklerle madendeki olası risk faktörlerini uzaktan tespit etme deneyimi sağlanacak.

Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda stant kurarak ve doğal taşlarını tanıtarak Türkiye’nin doğal taş ihracatını artırmaya çalışacak firmalar şöyle; “A İNŞAAT NAKLİYAT PETROL HAYVANCILIK MADENCİLİK TARIM İŞLERİ GÜÇ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, AKDAG GRANİT MERMER VE MADEN SAN.TİC.AŞ., ALIMOĞLU MERMER SAN, TASALİMO ALİMO A.Ş. MERMER İNŞAAT SAN. TİCARET. A.Ş., ARTMAR MARBLE ARTI MARBLE MADENCİLİK VE MADEN ESERLERİ ARAŞTIRMA SAN. VE TİC. A.Ş., AS GÜRELLER MERMER NAKLİYAT SAN. TİCARET. LTD. ŞTİ., AYMAR DOĞALTAŞ MADENCİLİK DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ., AYYILDIZ MADEN VE MERMER İNŞ. VE İNŞ. GEREÇLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ., BAŞARANLAR İNŞAAT MALZEMELERİ TİCARET VE SANAYİ A.Ş., BATI EGE MERMER SAN.VE.TİC.AS, BATU MERMER MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş., CANEL MÜNIP Çoker MADENCİLİK TİCARET SAN. A.Ş., ÇalışKANERLER MADENCİLİK SAN.TİC.İHR.İTH.A.Ş., ÇİFTYILDIZ MERMER OTOMOTİV BESİN İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM NAKLİYE SAN. VE TİC. A.Ş., ÇOBANLAR MERMER MADENCİLİK TÜR. TİC.VE.İNŞ.A.Ş., DEMAMER İNŞ.İTH.İHR.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ., DEVREK MERMER SAN. TİCARET. A.Ş., DİMER MERMER İNŞAAT SAN. VE TİC A.Ş., EFAL MADEN İNŞAAT HAYVANCILIK AKARYAKIT OTO RENTAL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, EFENDİOĞLU MERMER SANAYİ VE TİCARET A.Ş., EGARR MERMER MADENCİLİK İNŞ. VE MEKTUP. ŞARKI SÖYLEME. TİC.A.Ş, EGE DOĞALTAŞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., EKREM DEMİREL MADEN SAN. A.Ş., ESMER MARBLE SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, HÜROK İNŞAAT MERMER LASTIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ, İLTAŞ MADEN SAN. TİCARET. A.Ş., İSTMİN MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş., İZFAŞ İZMİR FUARCILIK HİZMETLERİ KÜLT VE SANAT İŞLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, KARAMAN DOĞALTAŞ VE MERMER İNŞ.NAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ., KAR-MAR ​​MADENCİLİK SAN. TİCARET. LTD. ŞTİ., KEFELİ MERMER GRANİT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ., Labrador Mermer Proje Tasarım İç ve Dış Ticaret LTD. ŞTİ., MABELLA MERMER MADENCİLİK YAPI ELEMANLARI VE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİCARET. A.Ş., MCD MADENCİLİK İNŞAAT SAN.TİC.A.Ş., MEDMAR MERMER MADENCİLİK SAN VE TİC AS, MER-MA MERMER MADENCİLİK A.Ş., MFC MADENCİLİK İNŞAAT OTOMOTİV PETROL BESİN SAN. TİC.LTD.ŞTİ., NAKOMAR Madencilik Mermer ve Enerji San. Ticaret Ltd. Şti., NATURA MERMER MADENCİLİK İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş., PINAR DOĞAL TAŞ MAD. NAC. YAKIT ORMAN ÇÖMLESİ. İNŞ. ŞARKI SÖYLEME. VE TİC. LTD. ŞTİ., RODOS MADENCİLİK MÜH. İNŞ. SAN ve TİC A.Ş., SDR MADENCİLİK A.Ş., STONETERROİR DOĞAL TAŞ MAD. ŞARKI SÖYLEME. VE TİC. A.Ş., ŞAHİN KARDESLER ELEK. MERMER SAN. BAĞLILIK. TİCARET. LTD. ŞTİ., ŞENLER MARBLE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, TEKMAR MERMER MADEN İŞLETMELERİ ÜRETİM İHRACAT VE TİC A.Ş., UNICORN STONE MADENCİLİK MÜHENDİSLİK İTH. UST. GÜNEŞ. ŞARKI SÖYLEME. TİCARET. LTD. ŞTİ.,

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberdoganhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu