Ekonomi

Küresel hisse senetleri düşüyor

Bloomberg’in küresel tahvil endeksi bu ayın başından Salı gününe kadar yüzde 2,9 düşerek Ocak ayındaki yüzde 3,3’lük artışın çoğunu sildi. Geçen ayki artış, endeksin hesaplanmaya başlandığı 1990 yılından bu yana en iyi Ocak ayı performansı olarak kaydedildi. Bu kayıplarda özellikle Fed’in beklentileri etkili oldu.

ABD’de açıklanan Ocak ayı istihdam, enflasyon ve perakende satış verilerinin tamamı, Fed’in faiz oranlarını uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına dair beklentileri destekledi. 10 yıllık ABD tahvillerinin getirisi, dün açıklanan ABD S&P Küresel PMI imalat ve hizmet endekslerinin beklentileri aşmasının ardından 14 baz puan artarak yüzde 3.95’e yükseldi.

Westpac Banking Corp. Sabit Gelir Araştırma Başkanı Damien McColough, “Ekonomik görünümün devam eden yeniden kalibrasyonu ve Fed’in tepki işlevi nedeniyle küresel tahviller önümüzdeki haftalarda daha da düşebilir” dedi. Buradaki itici güç, merkez bankası faiz oranları için ‘daha uzun, daha yüksek’ söylemidir. “ABD 10 yıllık getirisi %4’ün üzerinde bir hareket için hazır görünüyor” dedi.

cukurcaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu