Ekonomi

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile ATSO arasında iş birliği protokolü imzalandı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı ATSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Almanya’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları konulu bilgilendirme toplantısı ATSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Almanya’dan Aksaray’a gelen Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Mehmet Kocagöl, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı’dan oluşan heyet birçok faaliyet gerçekleştirdi. Aksaray’da.

Heyet, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Altuntaş Küme ve CEK Tekstil’i ziyaret ettikten sonra Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Cihan Dinçer’i makamlarında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

TÜRK ALMAN TİCARET ODASI İLETİŞİM OFİSİ ATSO’DA KURULDU

Organize Sanayi Bölgesi ve Resmi ziyaretlerini tamamlayan heyet, daha sonra Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek, ATSO Hizmet Binası’nda işbirliği protokolü ve Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Almanya’daki ticaret ve yatırım fırsatlarına ilişkin bilgilendirme toplantısına yoğun bir katılım olurken, toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, konuşmasında, 2013’te kurulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Almanya, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları arasında imzalanan protokol kapsamında Türk-Alman iş birliğine katkı sağladı. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli temsilcilerini odamızda ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. 2003 yılından bu yana ülkemizi Almanya’da temsil eden Türk Alman Ticaret ve Ticaret Odası, Türkiye ile Almanya arasında gelişen her türlü ticari konuda şirketler, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları için irtibat noktası ve aracı olarak rol oynamaktadır. Almanya. Avrupa Birliği’nin en büyük gücü olan Almanya’da iş dünyasını yakından ilgilendiren böyle bir sivil toplum kuruluşunun varlığı iş dünyamız için bir nimettir. Bizler de Aksaray İş Dünyası olarak bu nimeti en iyi şekilde kullanmalı ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamız ile Almanya ile aramızdaki köprüyü kurmalıyız. ATSO ve Aksaray İş Dünyası olarak Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla ortak hareket ediyor ve istişarede bulunuyoruz. Aslında hemşerimiz Sayın Mehmet Kocagöl, Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası’nda Konsey Üyesi ve Dış Bağlantılar Yönetim Kurulu Üyesidir ve bizimle sürekli iletişim halindedir. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Aksaray’ın Almanya ile ticaretine baktığımızda fazla detaya girmeden Almanya’ya 2022 yılında 5 milyon 230 bin dolarlık ihracatımız olduğunu görüyoruz, 2023 Ağustos ayı itibarıyla ise bu rakam 2 milyon 219 dolar seviyesinde. bin dolar. Almanya, Aksaray’dan 2022 yılında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında 10’uncu sırada yer alırken, 2023 Ağustos itibarıyla 15’inci sırada yer alıyor. İnşallah kalan çeyrekte 2022 rakamlarına ulaşıp geçen yılı aşmak istiyoruz. Tabi karşılaştırmamız geçen seneki gibi olduğu için ümitli diyoruz ama hedefimiz bu rakamların çok daha üstünde. Bunu hep birlikte başarmalı ve 5 milyon dolardan değil, 20 milyon 30 milyon dolardan bahsetmeliyiz. Almanya’ya en çok ihracat yaptığımız sektörlere bakıldığında en çok öne çıkan sektörler makine ve aksamları, demir çelik, çimento, cam, seramik ve toprak, dokuma, kimyasal elementler, mobilya ve otomotivdir. Buradaki amacımız Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte bu departmanlarımızı arttırmak ve ihracatımızı artırarak Almanya ile iş birliğini güçlendirmektir. “Bugün açılışını yaptığımız Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası irtibat büromuz bu noktada çalışmalar yürütecek” dedi.

Toplantıda konuşan Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, toplantıya katılan firmaların Aksaray ticaretine ve sanayisine büyük katkılar sağladıklarının altını çizerek toplantının hem kendilerine hem de Aksaray’a hayırlı olmasını diledi.

Aksaray’a hizmet etmekten ve Aksaray’ı Almanya’da temsil etmekten onur duyduğunu belirten Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Mehmet Kocagöl, bu nedenle Aksaraylı firmaların Almanya’da çok daha fazla bulunması gerektiğini söyledi. Gerekli her türlü yardım, bilgi ve desteği sağlayacaklarını belirterek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Almanya’daki ticaret ve yatırım fırsatlarından bahseden Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Alman hükümetinin yatırımcılara sunduğu fırsatlar ve hibeler ile Almanya’daki yatırımların değerinden bahsederken, irtibatın kurulduğunu belirtti. ATSO’nun kurduğu ofisin iş adamlarının hizmetinde olduğunu belirterek, organizasyondan dolayı kendilerine teşekkür etti.

Yoğun katılımın olduğu bilgilendirme toplantısı fotoğraf çekimiyle sona ererken, toplantıya katılan katılımcılar organizasyondan dolayı ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’a teşekkürlerini iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu