Haber

Van’da Zeve Şehitliği’nde Ermeni katliamında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi

Van’da 1915 olaylarında Ermeni çeteleri tarafından katledilenler için Zeve Şehitliği’nde anma programı düzenlendi ve Van Gölü’ne karanfil bırakıldı.

Küresunniler Derneği öncülüğünde 1915 yılında Ermeni çeteleri tarafından katledilen Müslümanların anısına kurulan Zeve Şehitliği’nde anma programına katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

Namazın ardından açıklama yapan Dernek Başkanı Bilal Yücebaş, milliyeti ne olursa olsun katledilen binlerce şehit için anma programı düzenlediklerini söyledi.

Bölgede yaşanan katliamları unutmadıklarını belirten Yücebaş, “Akdamar Adası’na götürülürken iffetlerini korumak için suya atlayıp boğulan 50’ye yakın kadın kardeşimizin anısına Van Gölü’ne karanfil bırakıyoruz. 1915 Ermeni mezalimi.Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde millet olarak biz, “Dün olduğu gibi bugün de devletimizin yanında olacağız. Filistin’de, Doğu Türkistan’da ve diğer mazlum coğrafyalarda haklı davalarında yüreğimizde acılar, gözyaşları ve dualarla mazlum kardeşlerimizi anıyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz.” dedi.

Milliyetçi Aydınlar Ocağı Platformu Başkanı Gazeteci-Yazar Vedat Yenerer, kıyamete kadar bu topraklarda kalacaklarını belirterek, “Burada hâlâ bir nefes varsa ve halkımız toplanıp şehitlerimizi anıyorsa, var demektir. bir duygu yükü. Ermeniler tarafından katledilenler, namuslarını korumak için Van Gölü’ne atlayarak hayatlarına son verdiler.” “Van’da canını feda eden 50 kadın için ‘İffet Anıtı’ yapılmasını istiyoruz.” söz konusu.

Azerbaycan Harp Gazileri Kadınlar Derneği Türkiye Temsilcisi Zülfiye Güneş, “Bu kadar soykırıma maruz kalmamıza rağmen kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Daha çok çalışmamız lazım. Tarih zalimleri, zulümleri unutmaz tam tersine” dedi. , siyah harflerle yazılmıştır. Unutmayalım ve unutmayalım.” sözlerini kullandı.

Anma programı, dernek üyelerinin şehitler için Van Gölü’ne karanfil bırakmasıyla sona erdi.

haber-bozdogan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu