Haber

AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkanı Adayı Hasan Tahsin Usta

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Murat Kurum’u, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’na da Hasan Tahsin Usta’yı aday gösterdi.

AK PARTİ GAZİOZMANPAŞA İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİMDİR?

Hasan Tahsin Usta, 1959 yılında Trabzon’da doğdu. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans derecesi aldı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

BÜROKRASİ, SİYASİ VE STK HAYATI

Kariyerine İstanbul Metro Projelerinde proje mühendisi olarak başlayan Usta, Ulaşım, Trafik, Kentsel Dönüşüm, CBS gibi alanlarda yerli ve uluslararası teknolojik gelişmelerin ülkemize entegre edildiği özel bir şirkette yönetim kurulu başkanlığı yaptı. , İmar ve Planlama.

Sivil Toplum Kuruluşlarında da aktif görev alan Hasan Tahsin Usta, Türk Kızılayı Derneği Başkanı, Kentsel Dönüşüm İnovasyon Merkezi Derneği Başkanı, Piri Reis Haritacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. değerli mevkiler işgal etti.

1994 yılında yerel yönetim eğitimi alan Hasan Tahsin Usta, 1994-1999 yılları arasında Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı şekilde İstanbul İl Genel Meclisi Bayındırlık Kurulu Başkanlığı ve Milletvekilliği gibi değerli görevlerde bulundu. 1999-2003 yılları arasında AK Parti Küme Lideri. 31 Mart 2019 Seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçildi. Aynı zamanda 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti tarafından yeniden aday gösterildi.

eyyubiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu