Haber

Almanya’yı Şaşırtan Dövme: Mesut Özil’in Bozkurt Üç Hilal Dövmesi Gündemde!

Türkiye’de Başakşehir ve Fenerbahçe’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, yaptırdığı dövmeyle Alman basınının gündemine düştü. Geçtiğimiz yıllarda Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı olan Mesut Özil’in yaptığı üç hilal ve bozkurt dövmesi Almanya’da büyük tepki gördü.

Almanya’da doğup büyüyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’in yaptırdığı dövme hem Türk hem de Alman basınının gündemine oturdu.

Daha önce sol koluna sarı ve kırmızı zemin üzerine aslan dövmesi yaptıran ve daha önce ‘Beni sadece Allah yargılar’ yazısı bulunan Mesut Özil, o döneme damgasını vurdu.

Kolunun iç kısmındaki Türk bayrağı dövmesiyle Alman basınında yer alan Özil, bu kez de yaptığı dövmeyle tepki çekti.

15 Ekim 1988’de Batı Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde dünyaya gelen ve genç yaşlardan itibaren kendini futbola adayan Özil, 9 yıl Alman takımlarında forma giydi.

Almanya milli takım kadrosunda da yer aldı.

17 yaşında Alman vatandaşlığını tercih eden Özil, 2017’de Real Madrid’e, 2013’te ise 42.5 milyon Euro’ya Arsenal’e transfer oldu. Bu da Özil’i tarihinde Real Madrid’e en çok kazandıran dördüncü oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı.

2021’de Türkiye’ye gelen ve önce Fenerbahçe’ye ardından Başahşehir’e transfer olan Özil, milliyetçi söylemiyle vatandaşı olduğu Almanya’dan tepki aldı.

Hatta bazı futbolseverler Özil’in ırkçılığa maruz kaldığını söyledi.

Geçtiğimiz aylarda futbolu tamamen bırakan Özil, siyasi görüşlerini her fırsatta dile getirmeye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşmeye devam etti.

Her zaman yaptığı açıklamalar ve yaptıklarıyla gündeme gelen Özil’in başı bu kez Alman basınıyla dertte. Kişisel antrenörünün paylaştığı fotoğrafta Özil’in sol göğsünde gri kurt ve üç adet hilal dövmesi olduğu görüldü.

Alman basınında büyük tepki toplayan Özil, iddiayla ilgili açıklama yapmazken, Türk taraftarlar, “Alman vatandaşlığını Türk vatandaşlığına tercih etmesi ve şimdi Türk sembollerini dövme yaptırması büyük bir tezat” yorumunu yaptı.

Ayrıca bu dövme Alman basınında ‘Özil radikal sağcı sembolleri dövme yaptırdı’ şeklinde yer aldı.

kasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu