Ekonomi

Borsa İstanbul bugün yatay hareket etti

Investing.com – BİST 100Endeks bugün pozitif açılışın ardından alıcılı hareket ederken, gün sonundaki reel satışlarla son saatte 5.200 seviyesine dönerek çoğunlukla yatay seyrini sürdürdü.

Güne 5.200 seviyesinin üzerinde %0,61 artışla başlayan BIST 100, gün içi işlemlerde 5.250 puan seviyesinde dirençle karşılaştı. Öğleden sonraki süreçlerde bir miktar satış baskısı görülürken, kapanışa doğru endeks 5.200 puanın sonuna kadar geriledi. Bugün 5.203 puanda bulunan 50 günlük hareketli ortalamanın BIST 100 için direnç olarak kaldığı görülüyor.

Şube, bugün çok az segmentin negatif bölgede hareket etmesi nedeniyle borsayı kısıtlıyor bankalar oldu. Son bir saatte girildiğinde bankalar %1,1 değer kaybetti. daha sonra EmlakVe toplu taşımadüşük düşüşler kaydetti.

Bugün sektörel bazda ilgiler de sınırlıydı. Gün içinde en fazla artış gösteren segmentler, o anın prestiji ile fiyatı %2 olan segmentlerdir. yiyecek, bina, maden ürünleriile %1 bandında yükselen faktoringVe turizmoldu.

Hisse senedi bazında bakıldığında bugün BİST 100 endeksi ISDMR tavan fiyatına ulaşarak ön plana çıktı. Takip eden diğer paylaşımlar, OYAKÇ, AĞOL, SMRTG, AEFESOlarak listelenmiş.

BIST 100’de günün en çok kaybeden hisseleri gün sonuna doğru. YYLGD, ÇİMSA, GİBİ YAPMAK, ISCTRVe KORDLAROlarak listelenmiş.

Bugün en yüksek işlem hacmine sahip hisseler… KRDMD, AKBNK, KOZAL, EREGLve OYAKÇ oldu.

Dış piyasalarda Çin endeksleri günün sonunda pozitife dönerken, Japonya endeksleri gün sonunda pozitife döndü. Nikki Borsa yatay seyretti. Güney Kore ve Tayvan borsalarında ise satış eğilimi hakim oldu. Avrupa endeksleri satıcılarla dolu yatay bir görünüme sahip. Ayrıca ABD ve Avrupa vadeli endekslerindeki olumsuz görünüm devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu