Haber

Konya’da Yaya Kazası: 3’ü Çocuk 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Konya’da yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarpıp aynı aileden 3’ü çocuk 5 kişinin ölümüne neden olan sürücü, ifadesinde, “Arabayla seyir halindeyken bir anda kalabalık bir grupla karşılaştım. yayalar. Direksiyonu orta refüje doğru çevirdim. Ne kadar hızlı gittiğimi bilmiyorum.” göründü.
Kaza, geçtiğimiz cumartesi akşamı merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Sancak Tramvay Durağı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat elemanı olarak çalışan Sefa S.’nin (19) kullandığı 42 DU 949 plakalı otomobil, Yeni İstanbul Caddesi’nde sol şeritte seyir halindeyken karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinde Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Fadime Aslan (7), Elif Aslan (14) ve Fadime Azra Atalay’ın (9) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. . Kazada Emine A. (32), çocukları Hasan A. (11), Ali Cemal A. (8), Fadime A. ve araçta yolcu olan CNÖ yaralandı. (6) olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Cenazeler arasında Fadime Aslan, kızı Sultan Aslan, torunları Fadime Aslan ve Elif Aslan memleketlerinin Kadınhanı ilçesindeki Pusat Mahallesi mezarlığında, Fadime Azra Atalay ise Kadınhanı ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.
“O anda ne kadar hızlı gittiğimi hatırlamıyorum.”
Öte yandan 19 yaşındaki sürücüye yapılan kan testinde herhangi bir alkol veya uyuşturucu maddeye rastlanmadığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kazaya karışan sürücü Sefa S. ifadesinde, “Caddede seyir halindeyken bir anda kalabalık bir yaya grubuyla karşılaştım. Direksiyonu orta refüje doğru çevirdim, frene basıp kurtarmaya çalıştım. ama duramadım ve kaza yaptım. Alkol testi yaptılar, testim negatif çıktı. Olay günü 1 buçuk litre tüketmiştim.” Kendisini, “Önceki gece protein tozu ve 1 litre enerji içeceği içtim. Daha önce hiç uyuşturucu kullanmadım. O an ne kadar hızlı sürdüğümü hatırlamıyorum” diyerek kendini savunduğu öğrenildi. -KONYA

haberbornova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu