Haber

Yeniden açılan stant gerilimi tırmandırdı! Onlarca Trabzonlu HÜDA PAR’ı protesto yürüyüşü yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Trabzon’da mitingi öncesi HÜDA PAR standına çok sayıda kişi tepki göstermiş ve söz konusu tribün kırılmaya çalışılmıştı. Yaşanan gerginliğin ardından kaldırılan stant bugün yeniden açıldı.

TRABZON’DA İŞLER YİNE KARIŞTI

Çok sayıda polisin beklemekte olduğu tribün önünde toplanan bir grup, tribünlerin kaldırılmasını istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalık, polis bariyerini aşarak tribünü yıktı. Yaşanan arbedenin ardından polis güçlükle tribünü kontrol altına alırken, HÜDA PAR’lılar yeniden stantlarını kurdu. Bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk grubu sakinleştirmeye çalıştı. Esentürk, vatandaşlarla bir süre görüştü.

TRABZON MİSAFİRLERİ TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ YAPIYOR

Yaşanan gerginliğin ardından akşam saatlerinde onlarca Trabzonlu sokaklara çıkarak HÜDA PAR’ı protesto yürüyüşü yaptı. Kalabalıktan “Türkiye laiktir laik kalacaktır”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlar atıldı.

HÜDA PAR LİDER YAPICIOĞLU HABERLER.COM’A KONUŞTU

Trabzon’da bugün gerginlik devam ederken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, aynı anda Haberler.com stüdyosunda yaşananları değerlendirdi. Yazıcıoğlu, “Dün bir gerginlik vardı. Sonra o gerginlik geçti. Kalabalık dağıldı. Provokasyona uğrayanlar dağıldı. Dağılmanın ardından arkadaşlar gerginlik çıkmasın diye tribünleri kaldırdılar. Bugün arkadaşlar yeniden yola çıktı. .Sabah saatlerinde çok güzel bir ilgi vardı.Faiz devam etmesin diye yine yanlış bilgilerle halkı tahrik ettiler.Siyaset yapma hakkımızı engellemeye çalıştılar.Zor kullanarak siyaseti engelleyen olursa cezası 2-5 yıl hapis.Bu kabahat toplu olursa cezası iki katına çıkar.Bu kabahatin çok önemli bir cezası var.Bizim görüşümüze kimse katılmak zorunda değil tabi ama başkalarının suç işleme hakkını engelleyemezsiniz. siyaset.

“YAKALARINI KORUYAMAZLAR”

Siyaset yapma hakkımızı engelleyenler bundan kurtulamayacaklardır. Cezalandırılacaklar. Ortalığı karıştırmak isteyenler hesap vermeli. Çevreye yayılmak istemiyoruz. Bunun için sehpayı kaldırdık, gerekirse tekrar yükseltiriz, sorun değil. Birkaç provokatörün provokasyonlarının daha tatsız olaylara yol açmasını istemiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu